Woon je in Zuidzijde en wil je asbest saneren? Dan is het verstandig dat je eerst onderzoekt of er een subsidie is waar je gebruik van kunt maken.

Voor particulieren bestaat er een subsidie vanuit de Rijksoverheid en sommige gemeenten en provinciën hebben daarnaast ook regelingen lopen.

Op Subsidie-Asbest2018.nl kom je alles te weten over de regelingen in 2018 (voor particulieren én bedrijven in Zuidzijde ). En kun je tevens vrijblijvend in contact komen met asbestbedrijven die je een gratis prijsopgave kunnen toesturen.

Subsidie verwijderen asbestdaken (landelijk)

In 2018 kun je een asbestsubsidie krijgen voor het verwijderen van je asbestdak vanuit de Rijksoverheid. Particulieren, bedrijven, agrariërs en non-profit organisaties in Zuidzijde kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. Er is een budget van €11,3 miljoen euro beschikbaar gesteld.

De subsidie bedraagt €4,50 euro per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000 euro per adres. Dakbeschot of andere asbesthoudende toepassingen komen niet in aanmerking voor deze regeling.

Exacte kosten voor jouw opdracht weten?

Benader dan gecertificeerde asbestspecialisten uit Zuidzijde en vergelijk de prijzen. Door het aanbod van deze experts naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten voor sanering van asbest uit jouw woning, winkel of kantoorpand.

Globale kosten sanering in Zuidzijde

De kosten voor asbestverwijdering kunnen heel snel oplopen omdat saneerbedrijven SC-540 gecertificeerd moeten zijn en gedurende het gehele proces aan strikte voorwaarden moeten voldoen. Je betaalt al snel een bedrag tussen de €25 en €35 euro per m2.

Kostenpost asbestsanering Prijs inclusief BTW Toelichting Subsidie
Asbestinventarisatie €150 – €1500 euro Uiteindelijke prijs afhankelijk van hoe makkelijk het asbest te vinden is Niet gesubsidieerd
Prijs per uur asbestsaneerder.
Meer hierover: prijs per uur
€35 – €50 euro per uur Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de arbeidsintensiviteit van de klus en de ervaring van de vakman €4,50 euro per vierkante meter verwijderd asbestdak
Verpakking voor asbesthoudend materiaal €5 – €30 Dit is afhankelijk van de hoeveelheid asbest je laat afvoeren Niet gesubsidieerd
Storten van het asbest bij een officiële stortplaats (milieustation van jouw gemeente bijv.) €0 – €25 euro per 100 kilo Dit verschilt per gemeente. Niet gesubsidieerd

Laat asbestspecialisten je gratis adviseren over de exacte kosten voor jouw opdracht en over de mogelijkheden.

Wat kost saneren?

Benader vandaag nog gratis en vrijblijvend verschillende asbestbedrijven uit Zuidzijde of de omgeving en vergelijk het aanbod. Door de prijzen van deze experts naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten.